Achteraf weet je pas wat je wel of niet had moeten verzekeren

Je verzekert je omdat je de financiële gevolgen van bepaalde gebeurtenissen niet zelf kunt of wilt dragen.

Te veel verzekeren wil niemand, echter heb je nou eigenlijk wel goed in beeld wat de gevolgen zijn wanneer je je helemaal niet of te weinig verzekert?

Bij Lansink & partners vinden we dat je pas een goede keuze kunt maken wanneer je je bewust bent van de financiële gevolgen van de risico’s die je loopt.

Kortom, jezelf bewust verzekeren, dat is waar wij voor staan.

Neem vrijblijvend contact op

Overlijdensrisico

Het verliezen van een familielid is al zwaar genoeg. Dan is het een geruststellende gedachte wanneer de nabestaanden financiële zekerheid hebben. Dit kan worden geregeld met een overlijdensrisicoverzekering. Zo kan bijvoorbeeld het wegvallen van een inkomen hiermee worden opgevangen. Ook kan een overlijdensrisicoverzekering voorzien in het (gedeeltelijk) aflossen van een hypotheek. Samen met jou bepalen we wat er op dit moment maandelijks besteedbaar is, en welke terugval je kunt verwachten na een overlijden. Kan er bijvoorbeeld nog geld opzij worden gezet om te sparen voor: vakanties, een andere auto, onderhoud van de woning, vervangingsuitgaven voor bijvoorbeeld een tv, computer, koelkast etc. Vaak zien we dat er in het verleden wel een verzekering is afgesloten, maar dat deze is verpand aan de geldverstrekker. Dat betekent in de basis dat de geldverstrekker bepaald wat er met het geld gebeurt.

Trouwens, vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering genoemd in combinatie met een hypotheek. Voor huurders geldt in feite hetzelfde. Heb je wel eens nagedacht wie de huur blijft betalen wanneer de kostwinner plotseling overlijdt?


Door de jaren heen zijn de premies voor een overlijdensrisicoverzekering behoorlijk gedaald. Dit komt aan de ene kant door een langere levensverwachting en aan de andere kant door toenemende concurrentie op de verzekeringsmarkt. Wanneer je bestaande verzekering de afgelopen jaren (nog) niet opnieuw is beoordeeld en je wilt hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op om de bestaande overlijdensrisicoverzekering onder de loep nemen? Wij gaan graag met je in gesprek.

Neem vrijblijvend contact op

Woonlastenbeschermer

Veel mensen staan niet stil bij de gevolgen van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Los van het feit dat dit erg vervelend is, zijn de financiële gevolgen soms erg groot. Wellicht heb je spaargeld achter de hand in geval van deze calamiteiten. Wanneer dat niet het geval is, dan is het regelen van een voorziening in de vorm van een woonlastenbeschermer mogelijk.

Met een woonlastenbeschermer verzeker je het risico van inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Uit de maandelijkse uitkering kun je niet alleen je hypotheek blijven betalen, maar ook bijvoorbeeld de contributie voor de sportvereniging. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Wij vertellen je hier graag meer over. Maak een afspraak om meer inzicht te krijgen in je eigen situatie.

Neem vrijblijvend contact op

Woonhuisverzekering

De eigen woning is een kostbaar bezit. En een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Het is belangrijk om je te verzekeren tegen dit soort onvoorziene gebeurtenissen.

Voor het woonhuis zijn onderstaande verzekeringen van belang:

Opstalverzekering

Met de opstalverzekering is het woonhuis verzekerd tegen schade door brand, storm, water of inbraak.

Inboedelverzekering

Met deze verzekering zijn de spullen in het woonhuis verzekerd tegen schade. Dit kan schade zijn die veroorzaakt is door brand of inbraak, maar ook als je zelf per ongeluk iets stuk maakt, kan dit verzekerd zijn.

Neem vrijblijvend contact op

Linkedin